Alle DLC voor The Witcher 3 is gratis

Wouter (2dope)

Alle downloadable content voor The Witcher 3: Wild Hunt wordt gratis. Dit maakte de ontwikkelaar van de game, CD Projekt Red, vandaag bekend in een open brief op hun website. 

De Poolse studio wil hiermee een blijk van waardering geven voor de loyaliteit van mensen die hun games kopen. In de brief wijdt de studio uit over hoe zij het jammer vindt dat gratis extraatjes tegenwoordig eerder uitzondering dan gemeengoed zijn.

Mede-oprichte Iwiński licht toe: "Wij zijn gamers, we houden van games, games verzamelen, games spelen en alles wat er bij hoort. Wij verwachten ondersteuning bij problemen en waarderen het wanneer een uitgever met iets extra's komt. Het hoeft niet groots te zijn: een nieuwe skin, een nieuw wapen of nieuwe armor. (...) Het gaat om het idee, als je net de hoofdprijs voor een nieuwe titel hebt neergeteld, zit je niet te wachten op allerlei stukjes content die weer hun eigen prijskaartje meebrengen. Daarom gaan wij het anders doen".

Je hoeft dus niet te pre-orderen en je hebt geen 'special edition' nodig. Koop de game, krijg de content. Punt.

Saillant details is overigens dat de eerste lading gratis DLC bestaat uit onder andere 'Horse Armor'. Voor de minder ingewijden: Horse Armor werd ooit als DLC uitgegeven voor de game Oblivion en kon toen op veel kritiek rekenen vanwege de lage toegevoegde waarde en hoge prijs. Sindsdien wordt de term gebruikt voor soortgelijke prijzige en nutteloze 'mini-DLC'.