Curator: Caterham racet waarschijnlijk in Abu Dhabi

Peterselieman

Het lijkt erop dat het Formule 1-team Caterham tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi zal gaan racen. Curator Finbarr O'Connell heeft dit laten weten. Door de financiële problemen bij het team uit Leafield zal na Austin ook niet aan de race in Brazilië van komend weekend deelgenomen worden.

"We zijn extreem hoopvol dat we naar Abu Dhabi zullen gaan. Ik denk dat ik er nu genoeg vertrouwen in heb om te kunnen zeggen dat ik zeer verrast zal zijn wanneer we niet zullen racen in Abu Dhabi. Ik ben zeer hoopvol voor de toekomst van dit team." De auto's worden hiervoor in de fabriek geprepareerd door personeel dat nog geld tegoed heeft van de renstal. Ondertussen wordt onderhandeld met enkele potentiële kopers.

Eerder werd bekend dat zowel Caterham als het eveneens in problemen verkerende Marussia zich ingeschreven hebben voor het seizoen 2015. Beide renstallen dienen dan wel voor 30 november het inschrijfgeld te betalen. Dit wordt voor O'Connell niet als probleem ervaren. "We proberen een raceteam te verkopen. Het moge duidelijk zijn dat een nieuwe eigenaar ook zal willen racen volgend seizoen."