Kolles: Caterham niet verbonden aan Forza Rossa

Peterselieman

Colin Kolles heeft aan Formule 1-journalist Adam Cooper laten weten dat er geen enkele link is tussen het onder curatele staande Formule 1-team en Forza Rossa waar Kolles ook bij betrokken is. De bedoeling van dat project is om in de toekomst een Roemeens team op de F1-grid te krijgen.

Kolles: "Mijn betrokkenheid bij Caterham F1 heeft niets te maken met Forza Rossa of het FRR F1 Team. Dat zijn twee totaal verschillende en gescheiden zaken. Er zijn mensen die denken dat het onder curatele gaan van Caterham iets te maken heeft met Forza Rossa, maar dat is niet zo."

"Caterham Sports Limited (de leverancier van Caterham F1, red.), met hun kennis, had gebruikt kunnen worden voor een nieuw F1-project, omdat je het intellectueel eigendom niet rechtstreeks kunt verkopen. Het is zelfs niet mogelijk om het intellectueel eigendom van het ene team aan het andere team over te laten gaan, alleen in beperkte mate."

FRR heeft zich naar verluidt niet ingeschreven voor het seizoen 2015. Een latere inschrijving is volgens de regels echter wel mogelijk.