[Sportblog] Avontuur met een zwerver & Chadli naakt

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag (deze keer op donderdag) vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Voorzitter Telstar houdt van een grapje
Telstar-voorzitter Pieter de Waard vond het tijd voor een grapje. Hij nam vrijdagavond Paul Rinkens, voorzitter van MVV, bij de neus. Rinkens parkeerde vrijdagavond zijn bolide op de parkeerplaats voor het stadion van Telstar. Maar dat had de flamboyante MVV-preses beter niet kunnen doen.

Rinkens zat rustig op de tribune bij de wedstrijd tussen Telstar en MVV (2-0) toen de stadionspeaker omriep dat de eigenaar van 'een kastanjebruine Bentley' zijn lampen had laten branden. Rinkens spoedde zich naar de parkeerplaats om de accu van zijn wagen te redden. Eenmaal terug op de tribune sloeg collega De Waard toe.

"Toen hij terug was, heb ik natuurlijk laten omroepen dat de lichten nog steeds aan waren", vertelt de Telstar-voorzitter aan Dagblad de Limburger. "Paul snapte er niks van, maar bleef toch zitten. We lagen dubbel van het lachen. Na afloop kwam Paul naar me toe. En maar vertellen dat de lampen toch echt uit waren."

Schrale troost voor de voorzitter van MVV: zijn accu bleek niet leeggelopen en gehannes met startkabels bleef hem bespaard. Hij is niet de enige slachtoffer van de grappen en grollen van Telstar-voorzitter De Waard. Een week eerder moest de oud-preses van FC Eindhoven het ontgelden. Ook hij liet zijn lichten branden. Eenmaal terug op de tribune klonk de stadionspeaker: de lichten van de Jaguar op de parkeerplaats branden nog steeds.

Chadli gaat naakt
Tottenham Hotspur-speler Nacer Chadli gaat uit de kleren in de komende editie van het vrouwenblad Cosmopolitan. Hij doet dit niet zomaar, Chadli doet het voor een bewustzijnscampagne van 'Cancer Research UK', een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar kanker. Natuurlijk gaat het bij blootreportages vooral om het interview wat erbij staat. Daarin maakt de Belg zijn beweegreden duidelijk. "Het was voor een belangrijk doel. Kanker treft veel families, dus ik hoop dat dit de mensen aan het denken en praten zet."

"Ik had nog nooit naakt geposeerd, maar ik was niet nerveus - misschien moet ik de reacties afwachten", aldus de voormalig aanvaller van FC Twente in Cosmopolitan. "Als voetballer is mijn lichaam mijn werktuig. Ik moet er aandacht aan besteden en ik ben best tevreden met hoe ik eruit zie en wat ik allemaal kan. Soms zou ik nog meer spieren of dikkere benen willen hebben, maar je kan nooit perfect zijn. Ik heb een zwak voor chocolade - Belgische uiteraard"

Europese basketbalfans zijn een schok voor Amerikaanse basketbalvrouw
Veel Europese clubs hebben Amerikaanse basketballers in dienst. Dat is voor de spelers en voor de spelersvrouwen wel even wennen, zo'n ander continent. Gebruiken en voedsel zijn hier anders dan aan de andere kant van de oceaan. Maar ook de fans gedragen zich heel anders en daar keek deze vrouw van een Amerikaanse basketballer nogal van op. Ze keek haar ogen uit terwijl de Servische fans van Crvena Zvezda helemaal los gingen:


Vreemde snuiters, die Europeanen (Bron: YouTube)

Oud-Ajacied neemt Franse zwerver mee op avontuur
Gino van Kessel speelde vroeger bij Ajax, maar inmiddels speelt de aanvaller in Frankrijk bij Athlétic Club Arlès-Avignon. Zijn vriendin Debbie stond in de finale van Holland's Next Top Model, dus besloot de voetballer na de training van zijn club meteen naar Hilversum te rijden om haar te steunen. Bij een Franse tolpoort trof hij een zwerver die vroeg of hij mee mocht rijden naar Lyon. De voetballer stemde toe, maar toen de zwerver hoorde van de trip naar Nederland vroeg hij ietwat schoorvoetend of hij mee mocht. Van Kessel was wel in voor dit avontuur.

Van Kessel vroeg wel nogmaals of de zwerver wel echt mee wilde. "In Zuid-Frankrijk is het buiten beter uit te houden, ik heb hem duidelijk gemaakt dat het in Nederland flink kouder kan zijn", aldus de voetballer tegenover Het Parool. "Hij zei dat hij zich wel zou redden daar."

Eenmaal in Nederland bezorgde hij de zwerver een hotelkamer in het hotel waar de Nederlander ook verbleef. Tevens zorgde hij dat de kleding van de Fransman gewassen werd. De volgende dag gingen de twee op avontuur in Amsterdam. Er werd uitgebreid ontbeten bij de McDonald's en daarna kreeg de zwerver een rondleiding op de Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. Vervolgens vertrokken ze samen naar de binnenstad. "Hij vond het geweldig! Ik had hem een paar joints beloofd, dus die hebben we in een coffeeshop voor hem gehaald. Eén stak hij direct op, de andere bewaarde hij", zo vertelde Van Kessel.

Tenslotte maakte de voetballer de Fransman een beetje wegwijs in Amsterdam. Hij legde uit hoe de zwerver bij het Leger des Heils of het Centraal Station kon komen. Van Kessel gaf de zwerver ook nog wat geld mee en gaf hem een briefje met teksten hoe de dakloze de weg kon vragen. "Ik vroeg hem nog wat hij daarmee ging doen. Hij wilde drugs gaan kopen. 'Denk nou toch even na joh!', zei ik. Maar hij moet het zelf weten. Hij vond dat hij met die vier hamburgers nog genoeg eten had", vertelde Van Kessel, Ook gaf hij de zwerver zijn telefoonnummer. Maar de zwerver heeft hem niet meer gebeld. "Misschien zit hij nog wel in Amsterdam te genieten van het goede leven, wie zal het zeggen?"

Wozniacki loopt marathon op popcorn en bagels
Dat Caroline Wozniacki een topsporter is moge duidelijk zijn, maar ze kan meer dan een potje tennissen. Afgelopen week was ze een van de vele prominenten die de marathon van New York liep. Een opmerkelijke prestatie, zeker voor iemand die in trainingen nooit verder kwam dan een halve marathon - iets minder zelfs.

Opvallender was echter haar voorbereiding in de dagen voor de race: de avond ervoor zat Wozniacki met tennisrivale- en vriendin Serena Williams bij een ijshockeywedstrijd, waar uitgebreid genoten werd van de popcorn. Twee dagen eerder had ze de nacht doorgebracht door tot een uur of 4 te feesten. Ook op de dag zelf verliep niet alles ideaal, want Woz miste het ontbijt en moest het doen met twee bagels die ze voor de start op de kop wist te tikken.

Het resultaat van de tennisster was uiteindelijk indrukwekkend: 3:26.33 uur, goed voor de 54e plek op de Deense ranglijst van dit jaar. Met haar tijd kwalificeerde ze zich voor de marathon van Boston, maar die zegt ze nog niet te gaan lopen. Een volgende marathon zit er echter zeker in. Overigens kwam misschien wel de beste prestatie op naam van een andere niet-atleet: Bill Demong, oud-olympisch kampioen op de noordse combinatie, liet een tijd van 2:33.05 uur noteren.

 

My secret to finishing the marathon.... The carb loading the day before 😂🙈😎 not one but 2 popcorns lol..

Een foto die is geplaatst door Caroline Wozniacki (@carowozniacki) opNov 11, 2014 at 3:33 PST

Wereldrecord, de langste golfclub ter wereld
Hoera, er is weer een nieuw wereldrecord gevestigd. Michael Furrh knutselde een golfclub van maar liefst 6,096 meter lang. Met de enorme club komt de Amerikaan in het Guinness World Records Book. Erg praktisch lijkt de golfclub niet:


De langste golfclub ter wereld (Bron: YouTube)

Bijzondere aankondiging van jockey
Rosie Napravnik is een van de succesvolste vrouwelijke jockeys die er zijn en in de laatste jaren staat ze steevast in de top-10 van verdiensten in Amerika. Afgelopen vrijdag won Napravnik een belangrijke race, waarna ze tijdens het interview na afloop eerst even iets tegen haar moeder wilde zeggen: "Ik wilde jou persoonlijk vertellen dat ik na zondag stop met de sport en dat Joe en ik een kind krijgen", wat uiteraard op applaus vanuit het publiek kon rekenen.

Dressuurpaard Salinero krijgt standbeeld, trainer Sjef Janssen een lintje
Maandag werd in Erp een standbeeld onthuld van voormalig dressuurpaard Salinero van Anky van Grunsven. Sinds maart 2013 is Salinero met pensioen. Zijn standbeeld staat naast het standbeeld van Bonfire. Dat is het andere voormalige toppaard van Van Grunsven.

De man van Anky, Sjef Janssen, werd ook geridderd. De voormalig bondscoach van het dressuurteam kreeg een lintje voor zijn verdiensten voor de Nederlandse paardensport. "Ik ben enorm vereerd, hier ga ik vaak aan terugdenken." Zo won Anky van Grunsven mede dankzij de trainingen van Janssen drie gouden medailles op de Olympische Spelen en werd het Nederlands team in 2010 onder zijn leiding wereldkampioen in Kentucky.

Sporttip: onderwaterbankdrukken
Graag voorzien we de lezers van het Sportblog deze week van goede tip voor een leuk tijdverdrijf. Zoek je al tijden naar een sport maar weet je niet welke? Ga bankdrukken onderwater:


De tip: bankdrukken onderwater! (Bron: YouTube)