[pic] Almeers stel woont in bushokje

MarcusViridis

Een bushokje in Almere heeft sinds kort een opmerkelijke taak toebedeeld gekregen. Behalve het verzorgen van enig comfort voor busreizigers is het ook de woning geworden van een echtpaar dat door allerlei toestanden op straat terecht gekomen is.

Schuld werd op schuld gestapeld, meneer Rozendaal zit al vier jaar zonder werk en om een of andere reden ging het mis met de uitkering van de bijstand. Daar komt nog bovenop dat het grut van het stel hetzelfde uitgavenpatroon van de ouders overgenomen heeft, zodat uiteindelijk de maat vol was voor de woningcorporatie en het stel op straat werd gezet. Wonen bij vrienden was ook geen succes en nu leven Gerrie en John alweer maanden in een bushokje. Samen met de huisdieren.

Hulpdiensten lukt het niet echt een geschikte opvangplek te vinden voor het stel. Het helpt ook niet dat Gerrie meervoudig gehandicapt is. Een mogelijke verblijfplaats voor de twee werd gevonden in Baarn, maar de bushokkers weigerden dit, omdat ze dan van elkaar gescheiden zouden worden.

In de ogen van Gerrie heeft alles en iedereen het gedaan. "Ik ben boos", blaast ze met een typisch accent dat voorheen in Amsterdam gesproken werd. "Ik ben boos op de regering, ik ben boos op Almere, ik ben laaiend op de woningbouw dat zij de regels aan hun laars lappen".

Lokale partij OPA maakt dankbaar gebruik van het paar om zelf wat extra campagne te kunnen voeren, maar legt het zelf anders uit. Volgens een woordvoerder snapt het gemeentebestuur niets van hulpverlening en verstopt iedereen zich achter pieterpeuterige regelgeving. De partij is verder van mening dat er veel mis is in Nederland.

De aankomende paar dagen kan het stel overnachten bij het Leger des Heils.