Van Gerwen ontsnapt tegen Van Barneveld op Masters

Boris (borisz)

Darter Michael van Gerwen is door het oog van de naald gekropen in de openingsronde tegen Raymond van Barneveld op de Masters in Edinburgh. The Masters is een darttoernooi met de beste zestien darters van de PDC. 

De nummer één van de wereld kwam tegen zijn landgenoot met 5-2 en 9-7 in legs achter, maar won op miraculeuze wijze met 10-9. Barney kreeg vorige week nog van dartles van de wereldkampioen. Van Gerwen won op het EK nog met 11-4 van de Hagenaar. 

Van Gerwen wist in eerste instantie een 5-2 achterstand om te bouwen naar 6-6. Beide darters pakten daarna de leg van de tegenstander af voor 7-7. Bij die stand stokte de machine even bij beide Nederlanders. Van Barneveld miste drie maal op tops, maar zijn 22 jaar jongere opponent deed hetzelfde bij dubbel achttien, waarna de Hagenaar dubbel tien er wel in gooide.

Van Barneveld kwam daarna op 9-7 voor, maar Van Gerwen gaf zich niet gewonnen. Met drie geweldige legs op rij wist Van Gerwen alsnog te winnen. Titelverdediger Phil Taylor bereikt zonder moeite de tweede ronde. De beste darter aller tijden bleek met 10-4 te goed voor Wes Newton en produceerde een gemiddelde van 110.

Zondagmiddag wordt de tweede ronde gespeeld. Van Gerwen speelt dan tegen Chisnall en Taylor tegen Gary Anderson.

Uitslagen The Masters - Ronde I

Darts Darts Uitslagen
Michael van Gerwen (1) Raymond van Barneveld (16) 10-9
Dave Chisnall (8) Robert Thornton (9) 10-8
Simon Whitlock (5) Mervyn King (12) 7-10
Peter Wright (4) Justin Pipe (13) 7-10
Phil Taylor (2) Wes Newton (15) 10-4
Gary Anderson (7) Andy Hamilton (10) 10-7
James Wade (6) Brendan Dolan (11) 10-5
Adrian Lewis (3) Kim Huybrechts (14) 10-4

Programma tweede ronde

Mervyn King v Justin Pipe
James Wade v Adrian Lewis
Phil Taylor v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Dave Chisnall