F. de Boer: "Boilesen zat er doorheen"

Redactie

Nicolai Boilesen hield het zaterdagavond niet langer dan drie kwartier vol bij de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Dordrecht. De Deen was ziek. Al voor aanvang van de wedstrijd had Boilesen last van buikgriep, gaf coach Frank de Boer na afloop aan. "In de eerste helft zag ik hem witter en witter worden. In de rust zat hij er helemaal doorheen. Hij kon niet meer", aldus De Boer tegenover FOX Sports.

Boilesen werd halverwege vervangen voor Nick Viergever. Na ruim een uur spelen wisselde De Boer ook Jaïro Riedewald (voor Thulani Serero), terwijl in de slotfase Ricardo Kishna mocht invallen voor Anwar El Ghazi. Ajax won het duel in de Amsterdam ArenA met 4-0.

De wissel van Riedewald was een beetje uit voorzorg, aangezien hij last kreeg van beide hamstrings. "Hij moet als middenvelder veel meer lopen dan als centrale verdediger. Dat is even wennen voor hem. Ik wilde geen risico met hem nemen."

"Daarbij wilde ik Thulani Serero weer aan het werk zien na zijn blessure", aldus De Boer. Ajax, de nummer twee in de Eredivisie, heeft nog steeds vier punten minder dan PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-0 van ADO Den Haag dankzij een treffer van Memphis Depay.