Verdachte moord agent VS opgepakt

Redactie

De politie in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een man opgepakt die ervan wordt verdacht een agent te hebben doodgeschoten en een ander te hebben verwond. Na een zoektocht van bijna zeven weken werd survivalist Eric Frein gevonden bij een verlaten vliegtuighangar. De openbare aanklager wil de doodstraf eisen.

De 31-jarige Frein gaf zich donderdag over nadat hij was omsingeld door de politie. "Hij gaf niet op omdat hij moe was", zei politiechef Frank Noonan. "Hij gaf op omdat hij geen kant meer op kon." Of Frein gewapend was toen hij werd ingerekend zei de politie niet.

De twee agenten van de staatspolitiedienst werden op 12 september door Frein neergeschoten bij een kazerne van de politie. Bij de klopjacht werden de afgelopen weken, honden, helikopters en infraroodcamera's ingezet.

In het beboste gebied werden de afgelopen weken allerlei voorwerpen en wapens gevonden waarvan wordt aangenomen dat ze van Frein zijn. Agenten vonden onder meer gebruikte luiers, lege pakjes sigaretten, een AK-47, munitie en twee zelfgemaakte bommen. Ook troffen ze een dagboek aan waarin Frein beschreef hoe hij de twee agenten neerschoot.

Frein zou zich in het verleden op internet en tegen vrienden negatief hebben uitgelaten over de politie. De autoriteiten hebben hem onder meer moord met voorbedachten rade en het bezit van massavernietigingswapens - de twee bommen - ten laste gelegd.