Chelsea ontsnapt bij Shrewsbury Town, Liverpool verslaat Swansea

Boris (borisz)

Chelsea heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinales van de League Cup. De Engelse koploper verslikte zich bijna in het nietige Shrewsbury Town (1-2). Tegenstander Shrewsbury Town staat momenteel vierde in League Two, het vierde profniveau van Engeland. In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Chelsea miste de scherpte om echt gevaarlijk te worden, en de beste mogelijkheden waren zelfs voor de thuisploeg.

Kort na de pauze leken The Blues de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. André Schürrle vond Mohamed Salah, die Didier Drogba op maat bediende. De Ivoriaan, zondag nog trefzeker in de kraker tegen Manchester United, zette Chelsea op een 0-1 voorsprong.

De ruim 10.000 toeschouwers op Greenhous Meadow mochten echter lang hopen op een stuntje. Na 77 minuten maakte Andrew Mangan namelijk gelijk. Mangan stond amper twee minuten in het veld toen hij een hoekschop achter doelman Petr Cech wist te werken.

Op een ongelukkige manier zag Shrewsbury even later toch de overwinning naar het grote Chelsea gaan. Invaller Willian probeerde Drogba te bereiken, wat Jermaine Grandison probeerde te voorkomen. Doordat de grote centrale verdediger de bal aanraakte, verdween die achter zijn eigen doelman: 1-2.


Liverpool staat in de kwartfinales van de League Cup. In een spectaculaire slotfase op Anfield won de ploeg van manager Brendan Rodgers nog net van Swansea City. In de Premier League staan beide teams op veertien punten (vier zeges, twee remises, drie nederlagen) en zelfs het doelsaldo is bijna identiek (13-10 voor Swansea, 13-12 voor Liverpool). Ook in het bekerduel van dinsdagavond deden beide teams uiteindelijk weinig voor elkaar onder.

Voor de pauze was Liverpool het dichtst bij een doelpunt. Fabio Borini kreeg de beste mogelijkheid, hij stuitte op doelman Gerhard Tremmel. Swansea kon daar weinig tegenover zetten, al leken de bezoekers in de slotfase wel beter in de wedstrijd te komen. Halverwege de tweede helft nam Swansea zelfs de leiding. Via Jonjo Shelvey, oud-speler van Liverpool, en Neil Taylor kwam de bal bij Marvin Emnes. Met een geweldige volley kreeg de oud-speler van Sparta Rotterdam de bal langs doelman Brad Jones: 0-1.

Rodgers moest vervolgens ingrijpen en tien minuten voor tijd bracht hij Mario Balotelli binnen de lijnen. De geplaagde Italiaan was goud waard voor Liverpool, want na 86 minuten zorgde hij vanuit een voorzet van Borini voor de 1-1.

Anfield Road maakte zich al op voor de verlenging, maar eerst volgde een blessuretijd van vijf minuten. Twee daarvan waren verstreken toen Swansea met tien man kwam te staan. Federico Fernández kreeg een rode kaart te zien na een overtreding op Philippe Coutinho. Diezelfde Coutinho maakte het mogelijk dat Anfield in de 95ste minuut ontplofte. Met een vrije trap vond hij bij de tweede paal Dejan Lovren, die binnenknikte: 2-1. Liverpool naar de kwartfinales, Swansea staat met lege handen.


Uitslagen vierde ronde League Cup 28/10/2014

Fulham FC (II) 2-5 Derby County (II)
Liverpool FC 2-1 Swansea City
Bournemouth (II) 2-1 West Bromwich Albion
Milton Keynes Dons (III) 1-2 Sheffield Utd (III)
Shrewsbury 1-2 Chelsea FC