Maastrichtenaar had ook geen MERS

Redactie

De inwoner van Maastricht die zondag werd opgehaald door ambulancepersoneel in witte pakken had ook het MERS-virus niet onder de leden. Dat meldt de GGD Zuid-Limburg dinsdag. De man is inmiddels wel overleden.

Maandag maakte de GGD al bekend dat de man niet besmet was met het ebolavirus. Onder buurtbewoners was onrust ontstaan na het zien van de hulpverleners in witte pakken.

Die waren nodig omdat de man mogelijk besmet was met het MERS-coronavirus, gaf de GGD maandag nog aan. Aangezien dit toch niet het geval blijkt te zijn, is de volksgezondheid volgens de GGD geen moment in gevaar geweest.

Het MERS-virus dook in 2012 op in het Midden-Oosten. Het virus kan ernstige ziekteverschijnselen, waaronder zeer ernstige luchtwegklachten veroorzaken, vooral bij mensen met andere gezondheidsproblemen.

Sinds de ontdekking van het virus zijn wereldwijd 839 patiënten besmet geraakt. 295 van hen zijn overleden. In Nederland werd het virus in mei nog vastgesteld bij twee personen die waren teruggekeerd uit Saoedi-Arabië.