"Komst Balotelli is een grote fout geweest"

DeLuna

In zijn wittebroodsweken bij Liverpool heeft Mario Balotelli niet weten te overtuigen. Volgens Ian Walsh had Liverpool de Italiaan nooit moeten vastleggen. Balotelli had vanwege zijn eerdere dienstverband bij Manchester City al een reputatie als bad boy, en ook na zijn terugkeer in de Premier League heeft hij bijgedragen aan dat imago. Op het veld stelde hij bovendien teleur.

Inmiddels lijkt de steun voor de veelbesproken aanvaller langzaam maar zeker weg te ebben. "Het is een grote fout geweest", concludeert Walsh, voormalig speler van Swansea City, in gesprek met BBC Sport.

Volgens Walsh had Liverpool het beter dichter bij huis kunnen zoeken. The Reds waren de afgelopen zomer net als Arsenal in de race voor de handtekening van Wilfried Bony, maar de Ivoriaan staat nog steeds in Wales onder contract. Walsh denkt dat Liverpool daarmee een kans heeft laten liggen.

"Bony heeft een stijgende lijn te pakken, voor mij was hij de enige optie geweest. Balotelli heeft alles al een keer meegemaakt, maar het lijkt erop dat het bergafwaarts gaat als je kijkt naar zijn enthousiasme", legt hij uit. "Bony daarentegen heeft zich aan het niveau in Engeland aangepast en heeft nog de echte wil om te scoren. Zijn instelling is nog belangrijker dan zijn techniek en zijn kwaliteiten als afmaker."