Labrie maalt niet om vergelijking Johnny de Mol

Redactie

Sebastiaan Labrie reisde voor zijn nieuwe programma De Volgende Stap met bekende vrouwen af naar afgelegen gebieden om het leven te overpeinzen. De vergelijking met Waar Is De Mol?, waarin Johnny de Mol met bekende Nederlanders de hort op ging, is snel gemaakt. "Die vergelijking gaat ook zeker op", geeft Labrie toe tegenover Novum Nieuws. "Maar dat maakte me echt geen bal uit."

"Dat je met BN'ers op reis gaat en die interviewt, is geen rocket science. Dat lijkt natuurlijk op elkaar. Maar dan kan je ook zeggen: Villa Felderhof deed het ook", vindt Labrie, die vanaf woensdag op Net5 te zien is met De Volgende Stap. "Als dingen mooi zijn, werken en mensen het leuk vinden om naar te kijken, hoef je wat mij betreft niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden."

Hoewel Labrie niet de eerste presentator is die zijn gasten mee op reis neemt, is hij er zeker van dat De Volgende Stap iets nieuws biedt. "Johnny deed Waar Is De Mol? waanzinnig leuk en maakte het heel eigen. Ik ben niet Johnny, dus ik doe dat op mijn eigen manier en daarin zal het verschillen. Bovendien doen wij andere dingen, zo hebben we er een familielid aan toegevoegd. Daardoor leer je de gast toch weer op een andere manier kennen."

Voor De Volgende Stap ging de 43-jarige Labrie op reis met bekende dames als schrijfster Susan Smit, presentatrice Sandra Schuurhof, actrice Sanne Vogel en een familielid van de vrouwen. Ver weg van het hectische bestaan in Nederland praten de dames en Labrie over het verleden, het heden en vooral de toekomst. "Ik wil weten: wat heeft je gebracht tot waar je nu bent? En wat beweegt je?", vat Labrie samen.

Het reizen met vrouwen ging Labrie goed af. "Ik kom uit een gezin met twee oudere zussen en heb veel vriendinnen. Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd veel vrouwen om me heen gehad, ik heb de vrouw hoog zitten." Gezeur over haar en make-up in de soms afgelegen gebieden die Labrie met zijn bekende gasten aandeed, vond de presentator 'alleen maar grappig'. "Het zegt ook veel over iemand en geeft je een beter beeld van die vrouwen."

Met De Volgende Stap keert Labrie na anderhalf jaar afwezigheid terug op de buis. Toch voelt het voor de presentator 'totaal niet' als comeback. "Ik heb anderhalf jaar geleden voor Discovery Channel nog een programma gemaakt, maar daar kijken veel minder mensen naar. Ik ben gewoon met andere dingen bezig geweest. Zo heb ik mijn eigen productiehuis opgezet." Dat het publiek de Net5-show wel ziet als comeback, snapt Labrie wel. "Ik merk het ook op straat. Mensen zeggen tegen me: joh, waar ben je? Ik zie je niet meer. Het grappige is dat je, als je even weg bent van tv, meteen een comeback moet maken. Ik ervaar dat helemaal niet zo, er is zo veel meer dan televisie."

Voor Labrie voelt zijn nieuwe programma 'als een soort thuiskomen'. "Ik kan reizen voor een tv-programma, hoe leuk is dat? Hier word ik oprecht blij van, ik voel me een enorme geluksvogel dat ik dit mag doen en ben er echt dankbaar voor." De presentator is bovendien blij dat hij vrouwen op de buis helpt. "We zien al zo veel mannen, het is een prima tijd om veel meer sterke vrouwen te laten zien."

Labrie is niet van plan om in de voetsporen te treden van De Mol, die volgens hardnekkige geruchten niet alleen een tentje maar ook het bed met zijn gasten deelde. "Johnny was vrijgezel, maar ik ben een trouwe. Ik heb een heerlijke vrouw waar ik serieus zielsveel van hou, heel cheesy. Er is meer aan een vrouw dan er alleen maar het bed mee in willen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in het leven van de dames, maar daarna ga ik heel happy terug naar mijn meisje."