Heitinga met Hertha voorbij Van der Vaarts HSV

Peterselieman

John Heitinga heeft met Hertha BSC zaterdag in de Bundesliga gewonnen van Rafael van der Vaarts Hamburger SV: 3-0. De verdediger van de Berlijnse voetbalformatie, waar Roy Beerens ook een basisplaats had, scoorde de tweede goal. Änis Ben-Hatira nam de andere twee treffers voor zijn rekening.

Borussia Dortmund liep tegen de zesde nederlaag van het seizoen aan. De geelzwarten waren tegen Hannover 96 in hun Champions League-shirts gestart omdat het in Europa wel lukt. Dortmund was in eigen huis ook de betere ploeg, maar kreeg de bal er niet in. Na ruim een uur lukte dat Hiroshi Kiyotake namens Hannover wel: 1-0.

Eintracht Frankfurt verloor thuis in een doelpuntrijk duel met 5-4 van VfB Stuttgart. Via Alexander Madlung kwam de thuisploeg op voorsprong, maar Martin Harnik zorgde met twee goals voor een 2-1 ruststand in het voordeel van Stuttgart.

Na rust zorgde Christian Gentner voor de 3-1, voordat Eintracht met doelpunten van Alexander Meier, Stefan Aigner en nogmaals Madlung de partij op zijn kop zette. Timo Werner en weer Gentner zorgden er toch voor dat VfB drie punten mee kon nemen naar Stuttgart. Haris Seferovic kreeg in de slotfase nog rood namens Eintracht.

TSG Hoffenheim won met 1-0 van SC Paderborn en staat voorlopig tweede in de Bundesliga. Kevin Volland scoorde de enige treffer. FC Augsburg was dankzij Paul Verhaegh en Halil Altintop SC Freiburg met 2-0 de baas.