Van Gaal over Engelse media: "Ik heb een ijzeren schild"

Sjors (Sj0rSz)

Trainer Louis van Gaal speelt morgenmiddag met Manchester United zijn eerste topper van dit seizoen. Koploper Chelsea komt namelijk op bezoek op Old Trafford. Voorafgaand aan deze wedstrijd keek Van Gaal op geheel eigen wijze naar de manier, hoe de media de druk langzaam op zijn persoon opvoert.

Manchester United presteert dit seizoen namelijk onder de maat en won van de eerste acht wedstrijden slechts drie duels. "Ik ben altijd een controversieel persoon geweest en veel media hebben daarover geschreven", aldus de trainer. "Ik ben een klein beetje een ijzeren persoonlijkheid en heb dan ook een ijzeren schild. Iedereen kan over mij schrijven of praten, dat kan ik niet veranderen."

Met de wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea is het ook meteen een duel tussen de meester en de leerling. José Mourinho van Chelsea was eind jaren 90 namelijk assistent van Van Gaal bij FC Barcelona. "We spreken elkaar nauwelijks, maar sturen soms wel sms-berichten. Wanneer we elkaar weer zien, is dat prettig", aldus Van Gaal.

Mourinho had het tijdens de persconferentie ook nog even kort over Van Gaal. "Ik speel zondag niet tegen Louis, Chelsea speelt tegen United. Voor en na de wedstrijd is hij een van mijn grote vrienden in de voetbalwereld en ik zal altijd blij zijn hem te zien. Van Gaal is belangrijk voor me geweest."