Volendam houdt aansluiting bij topploegen

Redactie

FC Volendam blijft in de Jupiler League meedoen in de titelstrijd. De club uit het palingdorp versloeg De Graafschap vrijdagavond met 2-1 en komt daardoor op gelijke hoogte met Roda JC. Net als koploper N.E.C., dat twee punten meer heeft, komen de Limburgers dit weekeinde nog in actie.

Kevin Brands en Henk Veerman bezorgden Volendam een 2-0 voorsprong tegen de Superboeren. Een spannende slotfase volgde na Jerry van Ewijks treffer.

FC Eindhoven haalde hard uit op bezoek bij Telstar: 5-0. De Brabanders staan een punt onder Volendam en Roda. Anthony van den Hurk en Joey Sleegers zetten Eindhoven voor rust op voorsprong, waarna Branco van den Boomen, Jason Bourdouxhe en Tom Boere er na rust een eclatante zege van maakten.

FC Emmen, de nummer zes, zette middenmoter Jong FC Twente met 3-0 aan de kant. Jong Ajax en Jong PSV deelden de punten: 1-1. Steven Bergwijn bezorgde PSV zes minuten voor tijd een punt door te scoren tegen zijn oude club. Richairo Zivkovic vond het net voor Ajax. De spits was in zijn laatste vijf wedstrijden vijfmaal trefzeker.

FC Den Bosch versloeg Fortuna Sittard thuis met 1-0 door een doelpunt van Joey Belterman. Almere City was Helmond Sport in Flevoland met 3-2 de baas.