'Van Marwijk topkandidaat bondscoachschap Roemenië'

Redactie

Bert van Marwijk wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Roemenië. De 62-jarige trainer is volgens Voetbal International topkandidaat voor de functie. Van Marwijk zit zonder werk sinds zijn ontslag bij Hamburger SV in februari.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal was aanvankelijk de tweede keus van de Roemeense voetbalbond. Topkandidaat Mircea Lucescu, die Roemenië in de jaren tachtig ook al onder zijn hoede had, mag van zijn club Sjachtar Donetsk echter niet twee functies combineren.

Of Van Marwijk oren heeft naar het Roemeense bondscoachschap is de vraag. Zuid-Korea hoopte hem vorige maand al te strikken, maar de geboren Deventenaar kwam er niet uit met de Aziaten. Vervolgens zei Van Marwijk tegen Bild alleen nog in te gaan op heel mooie aanbiedingen.

Victor Piturca nam vorige week ontslag als bondscoach om te gaan werken voor Il Ittihad in Saoedi-Arabië. Hij deed het in de EK-kwalificatie uitstekend met Roemenië. De Oost-Europeanen staan tweede in groep F met zeven punten uit drie duels.