Damrak sluit positieve week met klein verlies af

Redactie

De Amsterdamse beurs heeft met het weekend voor de deur een pas op de plaats gemaakt. De AEX leverde 0,2 procent in op 396,12 punten. De omringende beurzen eindigden nog iets dieper in het rood.

In de AEX werden zeven fondsen hoger verhandeld tegenover achttien fondsen lager. Uitblinker was KPN met een dagwinst van 3,4 procent. América Móvil verlaagde het belang in KPN licht, maar zit nog altijd ruim boven de twintig procent, waardoor América Móvil recht heeft op twee commissarisposten.

De grootste daler vrijdag was Randstad. De uitzender leverde 2,5 procent aan beurswaarde in. Fugro, dat volgende week met een beleggersdag komt, werd 1,5 procent minder waard.

In de AMX ging TenCate onderuit met een verlies van 4,3 procent. Corbion daarentegen won juist 4,9 procent.

Ook onder de kleinere fondsen waren het de kwartaalcijfers die voor beweging zorgden. Wessanen won 2,6 procent. Ballast Nedam en Telegraaf Media Groep leverden respectievelijk 2.5 en 2,4 procent in.

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index 0,3 procent hoger. De breder samengestelde S&P500 index en techbeurs Nasdaq wonnen elk 0,2 procent.