Aantal geïdentificeerde slachtoffers MH17 op 284

Redactie

Het aantal geïdentificeerde slachtoffers van de rampvlucht MH17 in Oekraïne is opgelopen naar 284. Deze week zijn zes slachtoffers geïdentificeerd, onder wie vijf Nederlanders. Dat maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag bekend. Van veertien inzittenden van het vliegtuig van Malaysia Airlines zijn nog geen sporen vastgesteld.

De nabestaanden van de slachtoffers worden op de hoogte gehouden van vorderingen in het identificatieproces. Als zij daar prijs op stellen wordt ook de burgemeester van de woonplaats van het slachtoffer ingelicht wanneer de identificatie is voltooid.

Donderdag werd bekend dat de nicht van de man die op eigen houtje naar de crashsite in Oekraïne was gereisd om sporen van haar te vinden is geïdentificeerd. Hij vond het identificatieproces te lang duren. Inmiddels is hij teruggekeerd naar Nederland.

Het identificeren van alle 298 slachtoffers van de ramp op 17 juli is een tijdrovende taak, zo benadrukt het ministerie. Hoelang het gaat duren voor alle slachtoffers zijn geïdentificeerd is dan ook niet te zeggen.