Vijf miljoen ticketaanvragen in drie weken voor WK rugby

heywoodu

Het gaat goed met de kaartverkoop voor het WK rugby, dat volgend jaar in september en oktober in Engeland en Wales gespeeld wordt. Een kleine drie weken na het begin van de verkoop van de eerste ongeveer één miljoen tickets zijn er al liefst vijf miljoen aanvragen binnengekomen. 

Er zijn al 950 duizend tickets daadwerkelijk verkocht, veelal na loting omdat er veel meer aanvragen dan beschikbare tickets waren. Het is niet verrassend dat alle beschikbare tickets voor alle wedstrijden van Engeland - inclusief alle mogelijke knock-outwedstrijden - al volledig uitverkocht zijn.

Vooral de kraker in de groepsfase tegen Australië deed het goed: 650 duizend aanvragen, terwijl er in het Twickenham-stadion ruim 80 duizend man kunnen. Er zijn echter nog maar 20.000 tickets verkocht voor die wedstrijd, wat dus kan betekenen dat er in totaal liefst 2 miljoen aanvragen voor Engeland - Australië binnen gaan komen.

Voor de finale werden een half miljoen aanvragen genoteerd, terwijl de tot nu toe beschikbare kaarten voor bijna elke andere wedstrijd in Twickenham uitverkocht zijn. Voor alle 48 wedstrijden moest geloot worden in de goedkoopste categorie, terwijl er bij 23 wedstrijden in elke categorie geloot moest worden. De verwachting is dat er volgende maand nog zeker weer 100 duizend kaarten in de verkoop zullen gaan.