Ebolabesmettingen Sierra Leone lopen snel op

Redactie

Het aantal besmettingen met het ebolavirus in Sierra Leone neemt de laatste tijd enorm toe. In het westen van het land worden inmiddels elke dag tientallen nieuwe besmettingen vastgesteld, liet de regering dinsdag weten. Het virus verspreidt zich zo snel dat het problemen oplevert bij het ruimen van lichamen.

In en rond de hoofdstad Freetown werden alleen maandag al 49 nieuwe besmettingen vastgesteld. Volgens parlementariër Claude Kamanda bezwijken inmiddels elke dag twintig mensen aan het virus. De enorme stijging van het aantal zieken wordt onder meer veroorzaakt doordat mensen ongehinderd de stad Waterloo in en uit kunnen. Waterloo ligt op slechts dertig kilometer van Freetown. In twee zones in het gebied, die Western Area Urban en Western Area Rural worden genoemd, zijn zeker 851 mensen besmet.

De roep om Waterloo van de buitenwereld af te sluiten, zoals eerder gebeurde met zwaar getroffen gebieden in het oosten van het land, wordt dan ook steeds luider. "Door de groeiende angst rest de bevolking geen andere keuze dan op te roepen tot de quarantaine (...) van Waterloo, net als eerder elders is gedaan", schreef de krant Exclusive.