Jerry Springer lijstduwer in Ohio

dekatophetspek

Jerry Springer zet zich in voor Nina Turner uit Ohio, kandidaat voor de post van Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. "Ik geloof hier gewoon helemaal in", zei de 70-jarige talkshowpresentator. "Ik weet dat het afgezaagd klinkt, maar ik heb geen verborgen motief. Niemand heeft me een baantje aangeboden."

Springer, vooral bekend van enkele spraakmakende talkshows op de Amerikaanse tv, heeft zelf ook een politiek verleden in Ohio. Zo was hij er van 1977 tot 1978 burgemeester van Cincinatti, en deed hij begin jaren zeventig een gooi naar het gouverneurschap van de staat. Ook zat hij vanaf 1971 in het stadsbestuur, waar hij in 1974 besloot uit te stappen nadat hij had toegegeven een prostituee te hebben ingehuurd.

Toch ziet Springer zichzelf nog steeds als een effectieve lijstduwer. "Ik kan veel betekenen voor kandidaten zonder zelf mee te doen in de race", liet hij weten.

Een woordvoerder van de Republikeinen laat evenwel weten dat Springer wat hem betreft zich niet met het politieke bestel moet bemoeien. "Mensen associëren de Democraten nu met twee mensen: gouverneurskandidaat Ed FitzGerald en Jerry Springer. Misschien moet Ed maar bij Jerry in het programma gaan zitten, dan kunnen ze bespreken hoe je niet campagne moet voeren."