WK beachvolleybal bij stoomschip ss Rotterdam

Frank (franklop)

Het stoomschip Rotterdam is bij het WK beachvolleybal volgend jaar de speellocatie van de wedstrijden in Rotterdam. Dat meldt volleybalbond Nevobo woensdag. De Zuid-Hollandse stad is van 27 juni tot en met 2 juli een van de speelsteden, net als Amsterdam, Den Haag en Apeldoorn.

Het tijdelijke stadion komt aan de kade en biedt plaats aan zo'n tweeduizend toeschouwers. Het schip wordt onder meer gebruikt als slaapplaats voor spelers en coaches en als mediacentrum. Eerder werd al bekend dat in Amsterdam op de Dam wordt gespeeld en in Den Haag een drijvend stadion op de Hofvijver verrijst.

"De gekozen locatie op Katendrecht, met het ss Rotterdam, de rivier en de Rotterdamse skyline, vormt een schitterend decor voor het WK beachvolleybal", laat sportwethouder Adriaan Visser weten. "Rotterdam sluit hiermee aan bij de toplocaties die in de andere Nederlandse speelsteden gekozen zijn."

In Rotterdam worden tot en met de kwartfinale wedstrijden gespeeld. De halve finale en finale zijn in Den Haag, waar op 26 juni eveneens de openingsceremonie plaatsvindt.

Woningcorporatie Woonbron sneed zich lelijk in de vingers met de Rotterdam. De kosten voor de aankoop en renovatie werden geraamd op 25 miljoen, maar liepen op tot 250 miljoen. Vorig jaar werd het stoomschip voor dertig miljoen weer verkocht.