Serviër Ivanovic kan 'dronerellen' niet bevatten

Pino112

Branislav Ivanović kon zijn gevoel na de ongeregeldheden bij de EK-kwalificatiewedstrijd Servië - Albanië nauwelijks onder woorden brengen. "Wij kunnen nog niet bevatten wat zich heeft voorgedaan", sprak de Servische verdediger. Het duel werd dinsdag gestaakt. De vlam sloeg in de pan nadat een drone met daaraan een vlag voor 'Groot-Albanië' boven het veld was verschenen. Vervolgens brak een massale vechtpartij uit.

De sfeer in het stadion van Partizan Belgrado sloeg in de 42e minuut plots om toen via een drone een Albanese vlag boven het veld werd gehangen. De Servische speler Aleksandar Mitrović greep de vlag uit de lucht, waarop een aantal spelers van Albanië direct de confrontatie zocht. Boze supporters van Servië gooiden bovendien vuurwerk op het veld.

"Voor ons is het belangrijk dat wij de wedstrijd wilden hervatten", sprak Ivanović. "Nadat Albanië met de UEFA had gesproken waren zij geestelijk en fysiek niet in staat om verder te spelen. De officials beslissen nu wat er verder gaat gebeuren."

De Nederlander Harry Been was als UEFA-afgevaardigde bij het duel aanwezig. Hij gaf ook een korte toelichting. "Iedereen heeft kunnen zien wat er heeft plaatsgevonden. Ik kan geen commentaar geven op de vraag wie er schuldig is. Samen met mijn collega's ga ik rapporteren aan de UEFA."

Servië en Albanië stonden voor het eerst tegenover elkaar op het voetbalveld en de wedstrijd is politiek beladen.


De drone verscheen plotseling boven het veld (Foto: Getty)