Vettel hekelt motorenregels in Formule 1

Peterselieman

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel hekelt de regels voor Formule 1-motoren. De Duitser vindt het volgens Auto Motor und Sport belachelijk dat er een maximum aan het aantal motoren per seizoen zit en dat bij overschrijding hiervan er een straf volgt.

Vettel heeft met de Red Bull in 2014 al het maximale van vijf motoren verbruikt en zal voor de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin waarschijnlijk een zesde inzetten. Dit levert de Duitser een gridstraf van tien posities op, maar Vettel wil vanuit de pitsstraat starten, omdat het volgens hem geen zin heeft om deel te nemen aan de kwalificatie en er banden aan te verspillen. Oorspronkelijk wilde hij de straf al in Sochi incasseren, maar Red Bull had niet alle onderdelen hiervoor meegenomen.

Vettel is tegenstander van het straffen bij een motorwissel: "De regel is natuurlijk compleet krankzinnig. Mensen doen hun televisie aan en zien een coureur wat rondlopen en compleet niets doen. Misschien kan iemand mij tips geven wat ik zaterdagmiddag in Austin kan gaan doen."