Amsterdam weer even dance-walhalla

Redactie

Het Amsterdam Dance Event (ADE) barst woensdagavond weer los. Met driehonderd evenementen verspreid over tachtig locaties, daarmee het grootste clubfestival ter wereld, is de hoofdstad tot en met zondag een waar dance-walhalla.

Het ADE wordt afgetrapt in de Heineken Music Hall. Op Armada Night nemen onder anderen Armin van Buuren en Dash Berlin plaats achter de draaitafels. Het feest zou oorspronkelijk plaatsvinden in de Gashouder bij de Westergasfabriek, maar werd verplaatst naar de grotere hal tegenover de Amsterdam Arena.

Ook evenementen Kings of Ace en Sexed Up moesten op zoek naar een andere locatie. De feesten zouden worden gehouden in The Sand, maar die hal werd eind vorige maand gesloten na een dodelijke schietpartij. De organisatoren sloegen de handen ineen en geven vrijdag een gezamenlijk feest in de Amsterdam RAI.

Armin van Buuren, Dash Berlin, Afrojack, Hardwell en Tiësto worden op de eerste dag van het ADE extra in het zonnetje gezet. De Nederlandse dj's ontvangen dan hun eigen postzegel. Omdat de vijf al jaren een grote rol spelen op het gebied van dancemuziek vond PostNL het tijd om hen een eigen postzegel te geven.