Wall Street licht in het groen gesloten

Redactie

Wall Street is na drie rode sessies weer met winst gesloten. Hoewel het positieve sentiment tegen het einde van de handelsdag dreigde te verdampen, koerste de Dow Jones index uiteindelijk na een lichte opleving onveranderd op 16.315,19 punten. De S&P500 index won 0,2 procent op 18.77,70 punten en techbeurs Nasdaq vlagde 0,3 procent hoger af op 4.227,17 punten.

De euro/dollar handelde licht hoger op 1,2656 en goud won eveneens. Olie leverde daarentegen flink in met een prijsdaling van meer dan drie procent. Het Internationaal Energie Agentschap stelde dinsdag de verwachtingen voor de vraag naar olie neerwaarts bij.

De markten vonden steun in de overwegend positieve bedrijfscijfers. Vooral de betere resultaten van Citigroup en de outlookverhoging van Johnson & Johnson smaakten beleggers naar meer. Citigroup eindigde 3,2 procent hoger nadat de omzet in het afgelopen kwartaal met 1,7 miljard dollar steeg en de winst toenam van 3,2 miljard naar 3,4 miljard dollar.

Johnson & Johnson verloor, na aanvankelijk in het groen te zijn geopend, 2,1 procent ondanks dat de farmaceut op basis van de winststijging van net geen drie miljard dollar naar 4,7 miljard dollar de winsttaxatie voor heel 2014 naar boven bijstelde, overigens niet voor het eerst dit jaar.

Ook JPMorgan Chase en Wells Fargo zagen de resultaten in vergelijking tot vorig jaar stijgen, maar kregen de handen niet op elkaar. JPMorgan koerste 0,3 procent lager en Wells Fargo gaf 2,7 procent aan beurswaarde prijs.