Vrouw gepakt om verhuren andermans appartementen

Redactie

Een 27-jarige vrouw uit Den Haag die via internet andermans appartementen te huur aanbood is vrijdag opgepakt. De vrouw zou ook mensen hebben opgelicht met werkreizen naar Las Vegas. Tegen de Haagse zijn 23 aangiften gedaan, meldt de politie maandag.

De eersten die deze zomer aan de bel trokken, waren de gedupeerden die een reis hadden geboekt. Nadat ze borg hadden betaald voor de reis en persoonlijke gegevens hadden aangeleverd inclusief een kopie van hun identiteitsbewijs, bleek dat ze waren opgelicht. De vrouw zou met de gegevens van enkele gedupeerden ook leningen en abonnementen voor mobiele telefoons hebben afgesloten.

Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw vermoedelijk meer op haar kerfstok heeft. Zo deed een 23-jarige man afgelopen zomer aangifte tegen haar. Hij was via internet met de vrouw in contact gekomen en zij bood hem een appartement aan. Na de bezichtiging van een appartement stelden de twee een huurcontract op en vervolgens ontving het slachtoffer de sleutel. De man betaalde zowel borg als de eerste maand huur, maar toen hij aankwam bij zijn nieuwe woning, bleek het pand al te worden bewoond door een ander stel.

Dit stel gaf direct aan dat meer mensen aan hun deur waren geweest met hetzelfde verhaal. Uiteindelijk bleken minstens twaalf anderen op deze wijze waren opgelicht.

De politie is op zoek naar meer slachtoffers en roept ze op contact op te nemen. De vrouw is vastgezet.