Plaatsje winst voor Haase op wereldranglijst

Pino112

Robin Haase is op de wereldranglijst van de ATP een plaatsje opgeschoven. De Hagenaar steeg van de 73e naar de 72e plaats. Hij loopt daarmee verder uit op Igor Sijsling, die juist een plaatsje inleverde en nu 87e staat. Thiemo de Bakker (142) en Jesse Huta Galung (184) zijn de andere Nederlanders in de top tweehonderd.

Boven aan de wereldranglijst doet Roger Federer goede zaken. Hij klimt dankzij zijn overwinning zondag in Shanghai ten koste van Rafael Nadal van de derde naar de tweede plaats, achter lijstaanvoerder Novak Djokovic. Gilles Simon, verliezend finalist in Shanghai, maakt een sprong van 29 naar achttien.

Bij de vrouwen maakte Arantxa Rus een vrije val. Ze duikelde maar liefst 27 plaatsen van 182 naar 209. Kiki Bertens boekte een plaatsje winst van 74 naar 73 en blijft met afstand de beste Nederlandse. Richel Hogenkamp (153) en Indy de Vroome (200) staan ook nog boven Rus.

De eerste plaats blijft stevig in handen van Serena Williams, gevolgd door Maria Sharapova, Simona Halep, Petra Kvitova en Na Li. Agnieszka Radwanska steeg een plaatsje van zeven naar zes. Dat gaat ten koste van Eugenie Bouchard die nu zevende staat.