Kampong naar laatste zestien Euro Hockey League

Boris (borisz)

De hockeyers van Kampong hebben zich zondag geplaatst voor de laatste zestien van de Euro Hockey League. De koploper van de Hoofdklasse boekte een ruime overwinning op Dinamo Stroitel: 7-1. Eerder op de dag kwalificeerden ook Royal Daring, SV Arminen en Rot-Weiss Köln zich voor de knock-outfase. 

Na de gewonnen thriller tegen East Grinstead van zaterdag nam Kampong al vroeg afstand van Dinamo Stroitel. Binnen tien minuten stonden de domstedelingen al met 3-0 voor, dankzij treffers  van Loïck Luypaert, Constantijn Jonker en Joost van de Vijfeijken.

In de loop van het tweede kwart scoorden Jonker en Van de Vijfeijken allebei nog een keer, waardoor Kampong met een 5-0 voorsprong de rust in ging. Daarna namen de mannen van Alexander Cox gas terug. Alleen Philip Meulenbroek en Loïck Luypaert scoorden nog. In de slotfase trof ook Dinamo Stroitel het doel een keer, waardoor Kampong uiteindelijk met 7-1 zegevierde. 

Kampong voegt zich bij Bloemendaal en Oranje Zwart, die zich al geplaatst hadden voor de achtste finales. De achtste finales tot en met de finale zullen op 't Kopje van Bloemendaal gespeeld gaat worden. De knockoutfase staat van 31 maart tot en met 6 april 2015 gepland.