Horner: "Ze hebben het dit jaar fantastisch gedaan"

DenS (Dennis)

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, was na de finish van de Russiche Grand Prix er snel bij om Mercedes te feliciteren met het constructeurskampioenschap. Red Bull Racing had de afgelopen vier jaar de constructeurstitel op zak.

"Ik wil Mercedes feliciteren met het winnen van het constructeurskampioenschap Ze hebben het dit jaar fantastisch gedaan. Na vier jaar verkast de constructeurstrofee dus van Milton Keynes naar Brackley. Het is ze gegund", aldus Horner.

Red Bull had een lastige race in Sochi, Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel kwamen als zevende en achtste over de finish ."Het was een weinig enerverende race voor ons. Daniel kwam aan het einde van de race nog redelijk dicht bij Alonso, die krap leek te zitten met zijn brandstof, maar we hadden niet genoeg snelheid op de rechte stukken om een serieuze aanval te kunnen doen", vervolgde Horner.

"De eerste paar ronden waren hectisch. Ik verloor een paar plekken bij de start. Dit is iets wat we moeten onderzoeken, want we zijn nu bijna aan het einde van het seizoen en ik heb nog niet zo veel goede starts gehad. Ik had het tijdens de eerste stint zwaar doordat er blaren op mijn banden zaten van de kwalificatie. Daarna ging het beter en reed ik naar Alonso toe, maar ik kon hem niet inhalen", aldus Ricciardo.

Vettel had, net als tijdens de kwalificatie, problemen met zijn snelheid: "Ik had een goede start en een leuk gevecht met Daniel, maar daarna hadden we geen goede snelheid meer. We hadden hetzelfde probleem als in de kwalificatie. Ik kon hierdoor niet veel doen."