Hiddink bespreekt incident met Van Persie en Huntelaar

Frank (franklop)

Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar gunden elkaar amper een blik waardig tijdens de 3-1 zege van Oranje op Kazachstan. Guus Hiddink laat dat niet zomaar aan zich voorbij gaan. De bondscoach wil het incident van vrijdag nog wel even bespreken met zijn spelers.

"We zullen het even benoemen, maar dat wordt geen urenlange sessie", zei Hiddink zondag tegen De Telegraaf. "We moeten niet als in een couveuse met elkaar omgaan. Je daagt elkaar uit en daarna is het klaar."

Van Persie schoot tijdens het duel met Kazachstan vanuit een moeilijke hoek voor het doel langs, waar Huntelaar de bal voor het intikken zou hebben gehad. De spits van Schalke 04 liet zijn woede merken bij Van Persie, die zijn teamgenoot met een gebaar de mond wilde snoeren.

Het voorval werd breed uitgemeten via onder meer social media. Ook de benutte strafschop van Van Persie leverde ophef op, omdat hij de felicitaties van Huntelaar zou hebben genegeerd. Daarvan verschenen beelden op YouTube.

Overigens deden beide Oranje-spitsen het incident na afloop van de wedstrijd af als een kleinigheidje. "Ik ben altijd boos als ik de bal niet krijg. Er was niet zoveel aan de hand", aldus Huntelaar.


Van Persie negeerde de felicitaties van Huntelaar nadat hij een strafschop scoorde. (Bron:YouTube)