Recordomzet voor 'grote speler' Bayern München

Frank (franklop)

Bayern München heeft in het boekjaar 2013/14 een recordomzet van liefst 528 miljoen euro neergezet. Dat is een stijging van 22 procent ten opzichte van het seizoen ervoor.

In 2012/13 boekte Bayern nog een omzet van 432,8 miljoen euro. Financieel directeur Jan-Christian Dreesen noemt de Rekordmeister één van de 'grote spelers in het wereldvoetbal'. De Duitse kampioen haalde 110 miljoen euro binnen met een deal met Allianz.

Dat geld werd in de afbetaling van het stadion gestopt. "Op sportief gebied stond Bayern München al op gelijke hoogte met clubs als Manchester United en Real Madrid. Dat is op financieel vlak nu ook het geval", sprak financieel analist Christian Weber van de universiteit van Münster tegen Focus.

Over het vorige seizoen wist Bayern een winst te boeken van 16,5 miljoen euro. De totale verkoop van merchandising en fanartikelen leverde liefst 105 miljoen euro op. Opvallend detail: Bayern verkocht vorig seizoen 1,2 miljoen replicashirts, wat meer is dan alle andere zeventien clubs in de Bundesliga samen.

Afgelopen zomer maakte FC Barcelona ook al bekend dat het een recordomzet had behaald. Die was nog eens twee miljoen euro hoger dan die van Bayern München: 530 miljoen euro.