Eerste GP2-zege voor Nederlands team

heywoodu

Marco Sørensen heeft op het circuit van Sochi de tweede GP2-race van het weekeinde gewonnen. Dat deed de 24-jarige Deen in dienst van het Nederlandse MP Motorsport, dat daarmee voor het eerst een race in de klasse onder de Formule 1 heeft gewonnen.

Sørensen reed op zaterdag in de hoofdrace over 28 ronden naar de achtste plek. De top acht wordt voor de sprintrace - 21 ronden in Sochi - omgedraaid, waardoor de Deen van poleposition mocht vertrekken. In de gehele race zou hij de leiding geen moment meer afstaan, waardoor hij zijn Nederlandse team een unieke overwinning bezorgde. Het was de derde podiumplek voor het team, dat vorig jaar met Adrian Quaife-Hobbs en Dani Clos twee tweede plaatsen haalde.

De Italiaan Raffaele Marciello zorgde voor een opmerkelijke situatie. De rijder uit het opleidingsprogramma van het F1-team van Ferrari spinde bij het opkomen van het rechte stuk. Hij probeerde echter op een dusdanig onbenullige manier zijn race te vervolgen, dat hij bijna iemand raakte, in de muur terechtkwam en daarna nog bijna een aantal coureurs uitschakelde. Hij kwam goed weg, maar zorgde even later toch voor een safety car door na een lekke band zijn auto in de muur te parkeren.