Ledenparlement FNV wel voor fusie

Redactie

Het ledenparlement van de FNV heeft met ruime meerderheid ingestemd voor een fusie tot een grote vakbeweging. Ruim 97 procent stemde voor de plannen, meldt de vakcentrale vrijdag.

Het ledenparlement sprak op een bijeenkomst in Den Haag zijn steun uit voor het bestuur en riep in verschillende moties op om alles op alles te zetten om de fusie te doen slagen. FNV Bondgenoten, waarvan de leden woensdag tegen een fusie stemden, werd opgeroepen om het samengaan door te laten gaan.

Het bestuur van FNV gaat de komende dagen met de hoofdbesturen van de bonden praten over welke stappen nu moeten worden genomen. Volgens FNV-voorzitter Ton Heerts wil iedereen dat er snel een oplossing komt. "Daarover is het algemeen bestuur zich aan het beraden. Dinsdag komt daar duidelijkheid over. Ondertussen gaat het werk voor de leden gewoon door", zegt hij in een verklaring.

Het ledenparlement is het hoogste orgaan binnen de FNV en beslist onder meer over de koers van de bond op lange termijn. Elke sector heeft er een eigen vertegenwoordiger.