Bianchi nog altijd in kritieke toestand

Frank (franklop)

Autocoureur Jules Bianchi verkeert nog altijd in levensgevaar. Dat heeft zijn vader Philippe vrijdag in de Franse krant Nice-Matin gezegd. "Er is geen grote verandering. Iedereen weet dat zijn toestand kritiek is." Volgens vader Philippe is zijn zoon een vechter. "Jules strijdt zoals hij altijd strijdt. Zoals op het circuit. Hij is sterk."

Volgens Philippe Bianchi wordt zijn zoon goed verzorgd in het ziekenhuis in Yokkaichi. "Professor Saillant en de Italiaanse specialist die door Ferrari is gestuurd werken perfect samen met de lokale hersenchirurgen. Het had niet beter gekund."

Komend weekeinde rijden de coureurs in de Formule 1, GP2 en GP3 met een sticker op hun helm om Jules Bianchi een hart onder de riem te steken. "Jean-Éric Vergne, een goede vriend van Jules heeft een heel mooi gebaar gemaakt door die stickers te laten produceren."

Vader Bianchi heeft de beelden van de crash van zijn zoon nog niet teruggekeken. "Ik wil het niet zien." Nu kan Philippe Bianchi er daarom nog weinig over zeggen. "Het is moeilijk om er over te spreken als een racefeit. Voor mij is het meer als een verkeersongeval. Afhankelijk van wat er gebeurt heb ik er later meer over te zeggen."