IOC: Olympische Spelen 2022 wijken niet voor WK Voetbal

Peterselieman

Het Internationaal Olympisch Comité zal de Olympische Winterspelen van 2022 niet gaan verplaatsen vanwege het WK Voetbal. Dat toernooi wordt in het snikhete Qatar gehouden. Daarom wordt overwogen het evenement van de zomer naar de winter te verplaatsen, wanneer het iets koeler in het emiraat is.

Gisteren stelde Umberto Gandini, vice-voorzitter van de ECA, de belangenvereniging van 200 Europese voetbalclubs, voor om de Olympische Winterspelen te laten wijken voor het voetbal. Gandini: "Als zo'n groot evenement als het WK moet worden verplaatst van de zomer naar de winter, moet het toch ook mogelijk zijn om de Winterspelen een beetje op te schuiven. Zeker nu nog niet bekend is waar de Spelen worden gehouden en er maar twee kandidaten (Almaty en Beijing, red.) zijn."

Bij het IOC is de opmerking van Gandini niet in goede aarde gevallen, zo laat een woordvoerder weten. "Het is het beste voor beide organisaties, zowel de FIFA als het IOC, dat onze kalenders niet botsen met elkaar. FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft ons beloofd dat dit ook niet gaat gebeuren. Het IOC zou het bovendien niet toestaan."