Delta Lloyd houdt Belgische bankafdeling toch maar

Redactie

Delta Lloyd verkoopt zijn Belgische bankentak toch niet. De Nederlandse bank en verzekeraar zette de verkoop stop toen onderhandelingen met een potentiële koper op niets bleken uit te draaien. Delta Lloyd had een hogere prijs en betere voorwaarden in gedachten dan de onbekende koper wilde betalen. Het concern meldde dat donderdag.

De tak is volgens de Nederlandse verzekeraar "een gezond en winstgevend bedrijf", dat goed in staat is op eigen kracht te functioneren binnen de groep. Delta Lloyd zegt vertrouwen in de toekomst van de bank te hebben.

Iets meer dan een jaar geleden plaatste Delta Lloyd de bankendivisie in de etalage. De bank en verzekeraar hoopte toen nog geld vrij te kunnen maken om zich meer op de Belgische verzekeringsmarkt te kunnen focussen. De bank van Delta Lloyd is een belangrijk distributiekanaal voor de verzekeringen in België. Een nieuwe eigenaar van de bankactiviteiten werd dan ook geacht een langdurige distributieovereenkomst met Delta Lloyd te tekenen, meldde de verzekeraar vorig jaar.