Batman kan Michael Keaton gestolen worden

Peter Breuls

Micheal Keaton heeft nul interesse in Batman: hij heeft nauwelijks iets van de andere films gezien, hoewel hij er vanuit gaat dat ze prima te verteren zijn.

Hij zei dit tegen Entertainment Weekly in een interview voor zijn nieuwe film Birdman. "Chris Nolan is geweldig, maar ik heb nooit één van zijn Batman-films helemaal gezien. Ik weet dat ze goed zijn; ik heb gewoon nul interesse in zulke films," aldus de acteur, die onder Tim Burton tweemaal de rol van de Dark Knight speelde.

"Ik bedoel, mensen vragen me 'Gaat Ben Affleck het goed doen?' en ik heb zoiets van 'Ten eerste, waarom zou je dat aan mij vragen?' En ten tweede, hij gaat het waarschijnlijk heel goed doen en ten derde, om eerlijk te zijn, het is tegenwoordig zo opgezet dat je het niet fout kunt doen. Als je eenmaal in zo'n pak zit weten ze precies wat je met je doen. Het was toen moeilijk, tegenwoordig niet meer."

In het interview weerde Keaton ook de vergelijkingen tussen Birdman en zijn eigen leven af. De film vertelt over een filmster die in de vergetelheid geraakt na zijn rol als superheld op te geven. "De waarheid is dat ik een persoon speelde. Gewoon een persoon," lichtte Keaton toe over zijn rol. "Ik was zowel heel verbonden met hem als zeer gescheiden van hem. En daar moet ik de waarheid over vertellen."

Birdman opent volgende week in de VS, maar verschijnt pas in januari in de Nederlandse bioscopen.

Birdman: Michael Keaton
Michael Keaton in Birdman