'Bedankt' voorpagina van laatste editie Spits

Redactie

De gratis krant Spits is donderdag voor het laatst in de trein te lezen. Op de voorpagina staat groot 'bedankt'. Na vijftien jaar gaat de krant samen met de Metro. De redactie van Spits zegt het een 'moeilijk moment' te vinden. Online blijft de krant nog wel te lezen.

De Telegraaf Media Groep (TMG) kondigde in juli aan te stoppen met het uitgeven van Spits, die vaak op stations te verkrijgen was. De uitgever denkt met de samenvoeging meer adverteerders aan te kunnen trekken. De entertainment- en de sportpagina's van Spits worden aan de Metro toegevoegd, die daardoor een stuk dikker wordt.

In de laatste krant staat onder andere nog een voorbeschouwing op de tentoonstelling The Future of Fashion is Now. Op de voorpagina wordt een strak opgerolde krant overgegeven aan een hand met daarop 'Metro'.

Spits ontstond als reactie op de gratis krant Metro, die vanaf 1999 gratis op alle stations verkrijgbaar was. TMG besloot met Spits de tegenaanval in te zetten en nam uiteindelijk zelf Metro over. Dat is nu de laatst overgebleven gratis krant. Twee jaar geleden stopte ook De Pers al met gratis nieuwsvoorziening.

De laatste Spits
De laatste Spits