Weghorst: "Een lange weg afgelegd"

DeLuna

Wout Weghorst is bezig aan een opvallende opmars. De spits van Heracles Almelo is opgeroepen voor Jong Oranje en hoopt van waarde te zijn tegen Portugal.

Weghorst (22) debuteerde dit seizoen voor Heracles Almelo en scoorde drie keer in zeven competitieduels. De spits (1.97 meter) uit Borne belandde via derdeklasser RKSV NEO, hoofdklasser DETO, Willem II en FC Emmen in Almelo. Weghorst kreeg afgelopen zomer geen nieuw contract bij FC Emmen.

Heracles Almelo haalde de aanvaller transfervrij in huis. "De Eredivisie, moet ik dat wel doen? Is de stap niet te groot? Dat vroeg ik me af", vertelt Weghorst tegen het Algemeen Dagblad. "Ik wil mezelf later niets kunnen verwijten. Daarom besloot ik de kans te grijpen."

De Tukker haakte aan op Eredivisie-niveau en scoorde al tegen FC Twente en Ajax. "Kippenvel, joh. Heb ik elke wedstrijd weer. Jong Oranje en een basisplaats bij Heracles - daar had ik in de zomer meteen voor getekend", aldus de boomlange centrumspits.

"Het gaat me nu even voor de wind. Ik heb een lange weg afgelegd om hier te komen en altijd keihard moeten werken. Ik heb tegenslagen gekend, ook op privégebied. Bijvoorbeeld de scheiding van mijn ouders. Juist daarom geniet ik misschien nog wel meer van deze weken dan ik anders had gedaan", besluit Weghorst.