'Nieuwe cd Kanye West klinkt weer totaal anders'

Redactie

Het zevende studioalbum van Kanye West is niet te vergelijken met zijn voorgaande platen. Dat zegt liedjesschrijver en rapper Malik Yusef, die samen met West teksten schrijft voor het album, in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. "Dit album is anders."

West nam zich net als bij eerdere albums voor om weer iets nieuws neer te zetten. Als Yusef de nieuwe cd met iets moet vergelijken, dan is het een paar Timberland-schoenen. "Hoe Timberlands niet echt van leer zijn, maar ook niet van suède. Het is niet het gladde geluid uit Chicago dat je nu hoort, maar ook niet van die stevige hiphop." De rappers werken nog steeds hard aan het nog titelloze schijfje dat bijna af is. "We hebben overal ter wereld opnames."

Die opnames gaan volgens Yusef, die bij Wests platenlabel GOOD Music zit, een stuk vrediger dan die van voorganger Yeezus. "We hadden elke dag ruzie over Yeezus", blikt hij terug op de plaat die vorig jaar verscheen. "Het waren geen kleine discussies. Het was een oorlog. Hij zei: het kan me niks schelen wat jij zegt, Malik. Het is een Kanye-plaat, geen album van Malik Yusef. Kanye heeft me acht keer uit zijn platenmaatschappij geschopt."