'Verhaal nieuwe afleveringen Twin Peaks al af'

Redactie

Het verhaal van de negen nieuwe afleveringen van Twin Peaks ligt al vast. Dat zegt Mark Frost, die de serie samen met regisseur David Lynch bedacht, in het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter. Maandag werd bekend dat de mysterieuze serie, die in 1991 afliep, in 2016 terugkeert op de Amerikaanse zender Showtime.

"Toen we met Showtime gingen praten, hadden we het verhaal al bijna helemaal in ons hoofd. We hebben ze niet alles verteld, maar genoeg zodat ze ja zeiden", legt Frost uit. Toch staat nog niet alles op papier. "We zijn bezig en we hopen dat we volgend jaar in de productiefase komen en ergens in 2016 op tv komen."

Volgens Frost zijn negen afleveringen genoeg om een verhaal te vertellen. "De show moet niet langer duren dan de tijd die je nodig hebt om iets te vertellen", legt hij uit. "Wat we wilden doen, past in dit aantal uur. Het was geen moeilijke beslissing." Wel sluit de schrijver en producent niet uit dat er meer afleveringen komen. "Alles is mogelijk. We blijven openstaan voor alle mogelijkheden en zien wel waar we uitkomen."

Over de details van de nieuwe reeks is nog weinig bekend. Ook is onduidelijk of acteurs uit de eerste twee seizoenen terugkeren. Wel leek Kyle MacLachlan, die de hoofdrol van FBI-agent Dale Cooper speelde, er maandag op Twitter op te hinten dat hij weer meedoet. "Laat ik die percolator maar aanzetten en mijn zwarte pak vinden", doelde hij op Coopers liefde voor koffie en maatpakken.

Twin Peaks gaat over de moord van de tiener Laura Palmer in het fictieve dorpje Twin Peaks. Cooper komt naar het dorp om de moord en de vreemde omstandigheden daaromheen te onderzoeken. Lynch maakte na twee reeksen van de serie nog de film Twin Peaks: Fire Walk with Me, waarin Palmer wordt gevolgd tijdens de week voor haar dood.