Darters Taylor en Wade door op World Grand Prix

Boris (borisz)

In het Ierse Dublin is maandagavond de zeventiende editie van de World Grand Prix begonnen. Het darttoernooi met het format dubbel in en dubbel uit. Spelers dienen een leg te beginnen en eindigen met een dubbel. Er kwamen nog geen Nederlanders in actie. Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen komen dinsdag pas in actie. 

De avond begon tussen Darren Webster en Andrew Gilding. Beide spelers debuteren in Dublin. Gilding won met 2-0 (setstanden 3-1 en 3-2) de wedstrijd. Justin Pipe, die afgelopen zaterdag nog een Player Championship won, moest buigen voor Robert Thornton. Het werd 2-0 (3-1 en 3-2). 

Kevin Painter was in set één en drie oppermachtig tegen Andy Hamilton. In de tweede set wist Painter nauwelijks een dubbel te vinden, maar won de partij wel met 2-1 (3-1, 0-3 en 3-0). James Wade gooide prima tegen Andy Smith. Hij gunde Smith slechts één leg. Ook titelverdediger Phil Taylor gunde zijn tegenstander slechts één leg. Hij won met 2-0 (3-0 en 3-1) van Steve Beaton. 

Gary Anderson gooide tegen Brendan Dolan het hoogste gemiddelde van de avond. Hij won met 2-0 (2x 3-1) van Brendan Dolan. Hij had een gemiddelde van 98,54. 

Dinsdag verschijnen zestien andere darters aan de oche. Van Gerwen speelt tegen Van der Voort en Barney zal aantreden tegen Dave Chisnall. 

Uitslagen World Grand Prix Ronde I - 06/10/2014

Darter Darter Uitslag (sets)
Darren Webster Andrew Gilding 0-2 
Robert Thornton Justin Pipe 2-0 
Mickey Mansell Ian White 2-0 
Kevin Painter Andy Hamilton 2-1 
James Wade Andy Smith 2-0 
Phil Taylor Steve Beaton 2-0 
Gary Anderson Brendan Dolan 2-1 
Adrian Lewis Daryl Gurney  2-1