Hugh Laurie en Tom Hiddleston in tv-spionagedrama

Redactie

Hugh Laurie en Tom Hiddleston vertolken de hoofdrollen in een tv-serie gebaseerd op het boek The Night Manager. Diverse Amerikaanse zenders hebben interesse in het spionagedrama in ontwikkeling, schrijft het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. Het staat al vast dat de BBC de serie gaat uitzenden in Groot-Brittannië. De omroep is ook betrokken bij de totstandkoming.

Het in 1993 verschenen The Night Manager van John le Carré gaat over Britse ex-soldaat Jonathan Pine die van een vrouw belastende documenten over een wapenhandelaar in handen krijgt. Nadat hij die heeft doorgespeeld aan de Britse inlichtingendienst wordt de vrouw dood gevonden. Om haar te wreken slaat Pine de handen ineen met de inlichtingendienst en gaat hij undercover in een poging de wapenhandelaar erin te luizen.

De serie betekent Lauries terugkeer op het kleine scherm, nadat twee jaar geleden zijn serie House na acht seizoenen ten einde kwam. Hiddleston is onder meer bekend van zijn rol als Loki in de films Thor, The Avengers en Thor: The Dark World.