Liverpool wint weer eens in Premier League

Boris (borisz)

Liverpool heeft na drie competitieduels zonder zege weer eens de volle buit gepakt in de Premier League. De ploeg van coach Brendan Rodgers won zaterdag voor eigen publiek nipt van West Bromwich Albion met 2-1. Daarmee revancheerde Liverpool zich ook voor de nederlaag bij FC Basel (1-0) woensdag in de Champions League.

Adam Lallana zette de thuisploeg op slag van rust op voorsprong, maar tien minuten na de thee maakte Saido Berahino uit een strafschop gelijk. Niet veel later vond ook Jordan Henderson het net. Die treffer bleek voldoende voor de drie punten, waardoor Liverpool naar de zevende plaats stijgt.

Newcastle United-spelers Tim Krul en Daryl Janmaat bezorgden hun geplaagde trainer Alan Pardew een punt op bezoek bij Swansea City: 2-2. Vurnon Anita bleef op de bank bij de bezoekers. Marvin Emnes viel in voor de thuisploeg.

Papiss Cissé maakte tot twee keer toe gelijk voor Newcastle. Oud-Vitesse-aanvaller Wilfried Bony en Wayne Routledge scoorden voor Swansea, dat verdienstelijk vierde staat. Newcastle is de nummer achttien.

Sunderland, met Patrick van Aanholt in de basis, was thuis met 3-1 te sterk voor Stoke City. Steven Fletcher scoorde twee keer, nadat Connor Wickham al na vijf minuten de openingsgoal had gemaakt. Namens de bezoekers deed Charlie Adam iets terug. Bij Stoke bleef Erik Pieters op de bank. Oussama Assaidi viel in, net als oud-Ajacied Bojan.

Overige uitslagen:

Leicester City - Burnley 2-2

Hull City - Crystal Palace 2-0