N.E.C. verovert periodetitel met zege op Almere City

Boris (borisz)

N.E.C. Nijmegen heeft de eerste periodetitel in de Jupiler League gewonnen. Een 2-1 uitzege op Almere City was ruim genoeg voor de Nijmegenaren om Roda JC en FC Volendam achter zich te houden. Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars verzorgden de doelpunten voor NEC.

Met de periodetitel is NEC zeker van deelname aan de play-offs aan het eind van het seizoen. De degradant kan daarin weer promoveren naar de Eredivisie.

Roda JC en FC Volendam hadden bij puntverlies van NEC nog kans gemaakt op de periodetitel. Roda liet het op eigen veld echter liggen tegen Jong PSV: 1-1. Boris Cmiljanic bezorgde de bezoekers tien minuten voor tijd een punt, nadat Henk Dijkhuizen Roda vroeg in de wedstrijd op voorsprong had gezet.

Volendam deed wel wat het moest doen. De Noord-Hollanders wonnen op bezoek bij Fortuna Sittard met 1-0 door een treffer van Kevin Brands. Volendam komt door de zege op gelijke hoogte met Roda. De twee clubs delen de tweede plek op twee punten van NEC.

FC Eindhoven deed ook keurig zijn werk door thuis met 2-0 te winnen van hekkensluiter RKC Waalwijk. De Brabanders staan op drie punten van NEC vierde.

In de subtop leed Sparta, de nummer vijf, een 4-3 nederlaag bij Telstar. VVV-Venlo en De Graafschap wonnen met miniem verschil. De nummer zes en zeven versloegen respectievelijk Helmond Sport en FC Den Bosch met 2-1. Richairo Zivkovic vertolkte een hoofdrol bij Jong Ajax. De spits scoorde twee keer bij een 5-1 thuisoverwinning op Jong FC Twente.

Overige uitslagen Jupiler League:

Achilles '29 - FC Emmen 1-2

MVV - FC Oss 0-2