Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 40

Peter Breuls

De filmzomer mag dan voorbij zijn; er zijn toch maar liefst tien nieuwe releases in de bioscoop deze week. Okay; één ervan is eigenlijk vierendertig jaar oud en drie andere zijn documentaires, maar er valt in ieder geval genoeg nieuws te zien, waaronder Gone Girl met Ben Affleck, The Boxtrolls voor de kids en, het is immers oktober en dus horrormaand, een prequel van The Conjuring.

Gone Girl

Gone Girl legt de geheimen van een modern huwelijk bloot. Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? Gebaseerd op de bestseller Donker Hart van Gilliam Flynn.

The Boxtrolls

The Boxtrolls is een hartverwarmend sprookje over vriendschap en familie. The Boxtrolls zijn bijzondere wezens die onder de grond leven. Ze hebben een weesjongetje uit de stad Kaasbrugge geadopteerd en noemden hem Eitjes. Wanneer ze bedreigd worden door een gemene slechterik zoekt Eitjes hulp bij de mensen in de stad boven de grond en ontmoet het avontuurlijke meisje Winnie. Samen ontdekken ze dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, waar je woont en wie je ouders zijn; want Winnie en Eitjes sluiten echte vriendschap voor het leven.

Wonderbroeders

In de film Wonderbroeders leven vijf monniken harmonieus in het klooster van Wanroij. Totdat er ineens een stel bouwvakkers de rust komt verstoren. De kerkleider heeft hun klooster en de grond verkocht aan de gemeente, die er een commercieel wellness resort van wil maken. De broeders wringen zich in allerlei hilarische bochten en zetten alles op alles om de plannen voor deze ‘turkse stoomzooi’ tegen te gaan. Wanhoopsdaden die niet bepaald hoopgevend zijn. En dan openbaart er zich een wonder! Ze lijken gered, maar hun leven staat vanaf dan totaal op zijn kop…

Annabelle

De bovennatuurlijke thriller Annabelle laat zien wat er gebeurde voordat het ultieme kwaad uit The Conjuring op de wereld werd losgelaten.

2/11 Het Spel van de Wolf

Na de moord op Van Gogh moeten zo snel mogelijk alle sporen die naar onoplettendheid van de AIVD leiden worden uitgewist, maar dan blijkt er veel meer aan de hand.

Bittersweet

Filmmaker Marieke Niestadt geeft ons een unieke kijk in de wereld van het vrouwenboksen, met aan de ene kant glitter en glamour en aan de andere kant het keiharde bestaan, de gepassioneerde trainingen en de gruwelijke gevolgen…

Master Of The Universe

Tegen het decor van glanzende kantoorflats vertelt de Duitse voormalig investment banker Rainer Voss openhartig over de dagelijkse praktijk van de financiële dienstverlening - waarmee hij soms miljoenen dollars per dag verdiende - en blikt hij terug op die voorbije, megalomane tijden. Naast persoonlijke ontboezemingen laat Voss ook zijn licht schijnen op de huidige economische situatie in Europa.

Il Conformista

Heruitgave van deze film uit 1970. Il Conformista schetst het proces van aanpassing aan de mores van het fascisme door de volstrekt onopvallende Marcello Clerici (Jean-Louis Trintignant), een jongeman van goede komaf die worstelt met zijn onderdrukte homoseksualiteit.

Hollywood Banker

Hollywood Banker vertelt het verhaal van Frans Afman, een Nederlandse bankier die een nieuw systeem voor filmfinanciering ontwikkelde waarmee hij de onafhankelijke filmindustrie in Hollywood voorgoed veranderde, maar niet kon voorkomen dat het als een kaartenhuis in elkaar stortte toen ambitie veranderde in hebzucht.

Brozer

Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.

Filmpje zien? Deze titels draaien allemaal vanaf deze week in de bioscoop!