Van Roosmalen: "Vitesse slechts satellietclubje"

Pino112

Marcel van Roosmalen wordt steeds verdrietiger over de situatie bij Vitesse, dat sinds enkele jaren in Russische handen is. De auteur en geboren Arnhemmer volgt het voetbal van Vitesse op de voet. Waar de club een aantal jaar terug aan de afgrond stond, zorgden Russische miljoenen ervoor dat er de afgelopen seizoen structureel om Europees voetbal wordt meegedaan.

"Ja, ik schaam me ervoor dat wij 'Chelsea 2' worden genoemd. Het lachertje van de Eredivisie. Dát doet pas pijn", zegt Van Roosmalen in het Algemeen Dagblad. "Dan hoor ik onze directeur Joost de Wit, een Brabander die opeens een Vitesse-hart heeft, zeggen: 'Chelsea is een goede partner'. Schei uit, we zijn met onze Russische eigenaar Chigirinsky een satellietclubje."

Volgens Van Roosmalen is er bij Vitesse amper meer sprake van een clubcultuur. Door de Russische overname is in Arnhem een vreemdelingenlegioen opgestaan. "En als ze van je club nou écht een topclub zouden maken, dan had je er nog wat aan. Maar bij Vitesse zijn we nou niet bepaald hemelbestormers geworden."

Vitesse neemt het vanavond op tegen ADO Den Haag in de Eredivisie. De club is onder leiding van trainer Peter Bosz teleurstellend aan het seizoen begonnen. De huidige dertiende plaats steekt af tegen de ambities van Bosz' manschappen om in de top van de Eredivisie mee te doen.