Vlaar mist ook komende wedstrijden Oranje

Frank (franklop)

Ron Vlaar moet ook de komende twee interlands van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan.  De verdediger werd door bondscoach Guus Hiddink niet opgenomen in de voorlopige selectie, omdat hij met een kuitblessure kampte. Vlaar heeft nog steeds klachten, waardoor is besloten hem niet op te nemen in de spelersgroep die het in de EK-kwalificatie opneemt tegen achtereenvolgens Kazachstan en IJsland.

Aston Villa-coach Paul Lambert laat op de officiële clubsite doorschemeren dat Vlaar zijn verwachte rentree met twee weken moet uitstellen. De centrale verdediger leek aanvankelijk inzetbaar tegen Manchester City, maar moet het competitieduel van aanstaande zaterdag hoogstwaarschijnlijk eveneens aan zich voorbij laten gaan.

Lambert moest Vlaar missen in de wedstrijden tegen Liverpool, Arsenal en Chelsea, nadat de aanvoerder een blessure opliep in een wedstrijd tegen Hull City. Na het interlandweekeinde hoopt hij de speler eindelijk weer in te zetten. "Ron is op de terugweg. De wedstrijd tegen Manchester City is misschien iets te hoog gegrepen. Hopelijk zien we hem na de interlands van volgende week weer fit terug", aldus Lambert.

Vlaar heeft al sinds augustus klachten aan zijn kuit. Daardoor moest hij ook de vorige interlands van Oranje tegen Italië en Tsjechië aan zich voorbij laten gaan. Hiddink verraste onder meer door centrale verdedigers Virgil van Dijk en Sven van Beek aan zijn selectie toe te voegen.

De bondscoach koos tegen Italië en Tsjechië voor Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi als basisspelers in het hart van de verdediging. Beide wedstrijden werden verloren.