Cocu: "Kon wel door de grond zakken"

Frank (franklop)

PSV ging donderdagavond in blessuretijd knullig onderuit tegen Dinamo Moskou. Coach Phillip Cocu baalde van de manier waarop dat gebeurde. In de slotseconden maakte Yuri Zhirkov de winnende treffer (1-0) nadat PSV-doelman Jeroen Zoet de bal niet onder controle kreeg. "Ik kon wel door de grond zakken. Jeroen moet die bal gewoon vasthouden", reageerde Cocu tegenover de NOS.

De hoofdtrainer was ook niet erg positief over de arbitrage. Hij vond dat PSV wel een strafschop had mogen krijgen. "Ik vind dat we bestolen zijn door de scheidsrechter. We hadden een honderd procent penalty moeten krijgen bij dat duel met Santiago Arias."

"Een punt was minimaal geweest, maar eigenlijk verdien je gewoon om de drie punten te pakken", zei Cocu op de persconferentie na afloop. "Het is heel zuur dat je dan in de extra tijd verliest. Er worden ongelukkige keuzes gemaakt, dat gebeurt wel vaker. Maar nu is het beslissend in deze wedstrijd."

"Ik vind dat wij op dit Europese niveau een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld tegen een sterke tegenstander. Het was een uitstekende reactie van het hele team", ging hij verder. "Het hele elftal was scherp was, durfde te voetballen en creëerde kansen. De nare nasmaak overheerst, maar niet zoals na Heerenveen."